miercuri, 18 aprilie 2012

De ce să învățăm limba engleză?


Într-o perioadă în care comunicarea rămâne cea mai bună soluție pentru a te descurca în societatea actuală, cunoașterea unei limbi străine se poate dovedi a fi vitală. Dar nu putem învăța limba fiecărei țări pe care vrem s-o vizităm, așa că s-a ajuns la o convenție: alegerea unei limbi de circulație internațională.
Ne place sa ne referim la limba engleza ca la "limba de comunicare".

De ce? Deoarece se pare că e o înțelegere internațională între toți oamenii din lume de a folosi limba engleză pentru a comunica între ei. Aproape 1.500.000.000 de oameni din lume vorbesc engleza. Alți 1.000.000.000 o învața. Majoritatea conferințelor și competițiilor internaționale se țin în limba engleză. Politicienii și diplomații din diferite țări folosesc engleza pentru a comunica. Și lista poate continua ...

Dacă poți comunica în engleză, avantajele sunt nenumărate. Poți:

- să contactezi oameni din toată lumea;
- să iei parte la discuții și forumuri pe Internet;
- să comunici și să afli despre oameni și locuri interesante;
- să călătorești relaxat, stabilind contacte cu oamenii de peste tot;
- să avansezi în carieră, obținând un job mai bun, și implicit un salariu mai motivant;
- să obții cunoștințe tehnice, medicale, IT;
- să fii un om/femeie de afaceri jucător deoarece afacerile internaționale se fac în engleză, conferințele, întâlnirile, ziarele și revistele internaționale sunt scrise în engleză;
- să folosești în mod eficient computerul deoarece majoritatea aplicațiilor sunt în engleză.
Învățarea limbii engleze poate fi cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-ți îmbunătăți viața. Depinde de ce anume ești interesant. Știința? Calculatoare? Muzica? Afaceri? Sport? Politica?
... Nu contează, deoarece trăim în era informației și majoritatea mass mediei, cum ar fi Internetul, televiziunea, presa, ne oferă acces nelimitat la cunoștințe legate de subiectele preferate.
Exista o singură problemă, și anume că majoritatea informațiilor sunt în limba engleză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu